Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč autor nechce evropskou federalizaci ? Protože neví o co jde. Je to jediná možnost,jak překonat současné problémy.

1 2
možnosti

Jsem hrdý Čech, Evropan, Pozemšťan, obyvatel naší sluneční soustavy a td. Nevidím jediný důvod ustrnout na nejnižším stupni, navíc s platidlem díky kterému může naše hrdé Česko srazit na kolena středně velký spekulant na burze, jenže se mu to zatím nevyplatí, lepší je počkat na větší nárůst rezerv ČNB a pak je vycucnout pomocí intervencí, což se nedávno stalo, takže máme zase pár let klid, než nás zase oškubou o pás stovek miliard. Né že by se nyní vata nehodila, co říkáte.

Máme jedinečnou možnost ovlivnit to, jak bude Evropa vypadat, máme zastupitelskou demokracii, není to ideální, ale je ověřeno, že to funguje. Tak proč už nemáme jasného svého Evropského zástupce pro jednání s mocnostmi světa.

Stejně už jako federace formálně fungujeme, jen vůdcovství se ujímají ekonomicky silné státy, proč neudělat oficiální volbu na maximálně dvě období. Nebo to vymyslet jinak, ale hlavně vymyslet a realizovat. To snad není pro Čecha tak těžké. Zakopat se v téhle mrňavé kotlině je vývojová sebevražda, vůbec nechápu proč chce někdo ustrnout na fleku, nebo se dokonce někam vracet.

2 3
možnosti

Správně !

Hubu držet a mávat mávátky !

;-DR^

3 1
možnosti

Mluvte za sebe, já bych evropskou federaci a hlubší integraci uvítal.

4 5
možnosti

Poradce M. Thatcherové prof. Timothy Garton Ash pro svou premiérku doporučil při sjednocení Německa používat výrok: "Buď bude Německo evropské, nebo Evropa německá." Výrok používal i Helmut Kohl. Tlak na federalizaci EU je právě snahou Němců opět převzít vůdčí úlohu podobně, jak se měna euro stala nástrojem německé exportní expanze a ekonomické dominance. Němci nemohou jinak: prostě si stále myslí, že jsou nadlidi a že jejich koncepce jsou nejlepší pro všechny na celém světě. V tvrdě prosazované zelené politice se dokonce domnívají (jak v roce 2017 napsal deník Handelsblatt), že si mohou "záchranou planety" před oteplováním vymanit z pověsti ničitelů světa ve 20. století. Opak je pravdou - neustála snaha o totální a pak totalitně realizovaná opatření má vždy očekávaný výsledek: totální zkázu.

5 0
možnosti

Nějak mi nejde na rozum, že tu federalizaci Evropy protlačují a vyučují zrovna v USA.

;-)

1 0
možnosti
Foto

Mě by se zase "Spojené státy evropské" moc líbily.

1 4
možnosti

Ty už vlastně máme.

:-/

1 0
možnosti

S81v54a29t44a 90D23e56d54i66c

14. 1. 2022 14:57

Pane, bezprecedentni mir zacal po 2. svetove valce, kdezto EU vznikla o HODNE pozdeji. Je mistrovskym dilem propagandy, ze EU = mir, ale sblizovani Francie a Nemecka (jako hlavnich rivalu) zacalo a dlouho pokracovalo na hospodarske bazi.

S politickou unii nema mir co spolecneho - to je uz jen spis pokus jak v podstate zalozi risi, kterou se nepovedlo dosahnout vojenskym zpusobem. A samozrejme v nejlepsim zajmu vsech narodu; podobne jako mela fungovat 3. rise...

Mate pravdu, ze nebyt v EU tak se s nami nikdo nemaze. Takhle se s nami TAKE nikdo nemaze - a navic nam muze i (po pravu) rikat "sami jste to chteli, sami jste Lisabonskou smlouvu podepsali". Tomu rikam rozdil :)

4 2
možnosti

S22v95a32t53a 60D16e82d16i24c

14. 1. 2022 14:58

Omlouvam se - je to reakce na p. Postupu, prispevek 13.1.2022 19:02. Spatne zatrideno.

0 0
možnosti

Za současného ideologickoekonomického směřování Brusele je nějaké bližší než současné přilnutí k Bruseli ekonomická i politická sebevražda.

Je třeba využívat ekonomických výhod té současné úrovně spojení, co to jen půjde, když už v něm jsme. Ale politicky přísně hlídat a nedopustit jakékoliv pevnější propojení s tím bruselským sebevrahem, co kráčí do propasti a dříve nebo později tam nejspíš spadne.

Naopak spíš posilovat ekonoimické vazby mimo Brusel. Visegrád, Trojmoří i vazby mimo Evropu, třeba do latinské Ameriky...

8 1
možnosti

Naprostý souhlas. Jenže touha mnohých po pevné ruce - viz níže pan Dvořák a pan Procházka - je velmi silná. Ta touha mít pořád někde zasunutou hlavu až po kotníky !

5 0
možnosti

Prosím autora, aby mluvil za sebe a nepoužíval slůvko "my". Děkuji.

2 9
možnosti

Prosím Holmana, aby mu konečně došlo, že slovo "my" lze použít od počtu 2 osob a vzhledem k úspěchu článku i diskuzi jich asi bude víc než 2.

10 2
možnosti

Vy jen pane doktore nevíte, co je pro vás dobře. Naštěstí tu jsou lidé jako dálkový poslanec Farský a rozhodne to za vás/nás. :) A podle volebního výsledku je u nás dost lidí, kteří chtějí být řízeni z Brusele.

2 4
možnosti

Volby nebyly o složení sněmovny, ale o podřízení Bruselu? To je novinka.

3 0
možnosti
Foto

STAN jsou velcí příznivci EU, ono to má svou logiku, protože dotace, byli by sami proti sobě. I pan Gazdík se v tomto vyznamenal - v blízkosti jeho obce vzniklo v roce 2011 6 rozhleden, některé jsou opravdu na nevhodných místech, jedna je už uzavřená pro špatný stav a opravovat se asi nebude. Stojí pod kopcem, asi aby se lidi neunavili výšlapem do kopce. A Gazdík se obhajuje, že to nezamýšleli jako rozhledny, ale jako výletová místa a svůj účel to prý splnilo.

10 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik