Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Zatímní chování bývalé opozice, konkrétně mám na mysli nedůstojné chování k SPD - dává tušit, že tady pojedou stylem: teď to máme ve svých rukách a budeme si dělat co my chceme! Jak vidím diskusi bude to jak s děním v roce 89. Skoro celý národ něco chtěl a moc, ale málokdo tušil, že s tím chtěným přijde i to co nikdo nechce. A podobně to mají mnozí vymeteno i v otázce federace evropských států.

10 0
možnosti
JB

Nedůstojně se chová hlavně předseda SPD Tomio Okamura. Je už fakt fyzicky obtížné sledovat jeho vystoupení. Jako stand up komik by byl dobrý, přehrávat teda umí bezvadně, ale občas je zadrhnutý kolovrátek. Jen frázi o zom, že SPD má ve svých řadách pana Baštu s jeho příběhem, včera během pár chvil zopakoval asi 5x. Den předtím rovněž, a vůbec, opakuje to pokaždé, když se objeví na obrazovce.

4 10
možnosti
Foto

J97a78n 94S20v29a39t88e49k

13. 1. 2022 14:59

Mluvte za sebe, pane Zemane, já bych například evropskou federaci přivítal... snížila by se totiž pravděpodobnost, že by nějaký místní malý politický kohoutek chtěl být jediným politickým kohoutkem na malém českém smetišti, aniž by se musel ohlížet na kokrhání malých politických kohoutků z jiných zemí (smetišť)...

6 22
možnosti
ZD

Pokud se rozhlédnete a zjistíte čí zájmy jsou prosazovány, jakým způsobem a s jakými ohledy k menším státům - znamenalo by to úplné zasunutí české republiky do toho pověstného otvoru, v tomto případě Německa. Kdo odmítá samostatnost republiky, potřebuje mít hlavu pořád někde zastrčenu !

16 3
možnosti
KS

Kdo my nechceme? Já bych ji chtěl.

6 12
možnosti
TB

Vzhledem k výši karmy těch lidí asi bude víc než jeden. Tak si dál sněte o té vaší eurosocanské říši.

15 2
možnosti
VB

A to já zase jsem pro federalizaci Unie a společnou armádu. Začít se může od voleb do EP dle stran bez ohledu na stát.

Jinak jsem napřed občan Unie, potom obyvatel naší vesnice a až nakonec nuceně občan tohoto postbabišoveckého cirkusu.

4 17
možnosti
PS

P65a62v20e67l 51S96i87t80a72ř

13. 1. 2022 16:56

Jste zapomněl před tím občanem unie ještě zmínit, že v první řadě pacient psychiatrického ústavu, pak až občan jakési unie a pak to všechno ostatní...

4 0
možnosti
VB

Myslíte, že když si přes krk přehodíte stetoskop, budete důvěryhodnější? Kdo to je my? Ty a pár dalších ruských trollů z okomůrovsko-zemenavsko-bobošíkovsko-anonysticko-trikoloristicko-komoušských bojůvek?

6 15
možnosti
ZD

Máte vlastní jednoduchý svět! Musíte ovšem pochopit, že jsou i jiní lidé, kteří svou hlavu používají k přemýšlení a srovnávání. O mnohém hovoří i vaše tykání cizí osobě a pronášení hrdých stanovisek.

Moudrý stále zvažuje a pochybuje - nemoudrý hájí stanoviska.

12 2
možnosti
Foto

Dějiny se opakují, jen světové strany se změnily. Tato skutečnost se přece nikomu líbit nemůže.

0 0
možnosti
Foto

My? To je plurál majesticus? :-P

4 10
možnosti
AP

No, já se k připojuji, takže jsme už min dva

13 1
možnosti
LH

Odjede občan-poslanec, a vrátí se agent

12 1
možnosti
AP

No, on jako agent už odjíždí ..

9 0
možnosti
JL

Mocipáni chtějí vždy ještě víc moci. Vždyť je přece vidět, že Brusel utahuje šrouby, když někdo začne řvát, Brusel si dá pauzu, ale to ještě neznamená, že je neutáhne jinde a jindy. Federace by podle mě vypadala tak, že pravomoci by měl evropský parlament, ten by dělal legislativu, a vládla by Komise, přičemž pravomoci by byly nějak dělené s prezidentem. Jak silný prezident by byl, nevíme. Financování by bylo federální jako v USA, a státy by měly i svoji samosprávu, své regionální volby, i své zákony. Federální oblast by spravovala nějaká evropská FBI, měli bychom evropskou CIA a samozřejmě Pentagon, který by s evropskou armádou (kde by ovšem byli i Češi a Moraváci) válčil, jak by dostal pokyn od prezidenta či vlády, resp. by tuto armádu dislokoval obdobně jako to dělají Američani. Hranice mezi státy by byly prostupné (což jsou už teď). Zapomněl jsem na něco? Migranti z venku by se , podle mě, usazovali tam, kam by je přidělila vláda? Kam jdou imigranti z Jižní a Střední Americe, kteří vstupují do Texasu? Netuším. Vím, že čekají v nějakých přísně střežených táborech podobných věznicím - žádná svoboda pohybu jako v EU. To jsou hrubé obrysy - další vědí jen právníci. Starosta Farský prostě jen dělá kariéru: s touhle kvalifikací z Oregonu má třeba šanci stát se eurokomisařem, případně tím Prezidentem EU. A o tom to bude, ne?

17 0
možnosti
Foto

Asi se vidí ve vedoucí funkci nějakého orgánu EU. Jinak by si přece nemoh podřezávat vlastní mocenskou větev prosazováním federace (český politik pak ostrouhá).

Při tom sám v té fedaraci kdysi vyrůstal, a to mezi lety 1979 a 1994.....

4 0
možnosti
LU

"Konkrétně budu řešit otázku možné evropské armády, k čemu by byla dobrá..."

Napr pre celistvú obranu EU, pokladám za vyhodené peniaze ak sa štátiky hrajú na svojom piesočku, zbytočné predražené nákupy stíhačiek V4. Pre obranu EU by stačil jeden spoločný nákup.

2 8
možnosti
AP

No, to rozhodně ne. Taková armáda na udržování států v poslušnosti. A už vidím, jak by EU nakupovala centrálně Americké (či jiné) stíhačky, když v evropských leteckých výrobcích mají některé státy podíly. To by nám zbyl buď Tajfun nebo Mirage ...

3 1
možnosti