Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Dýchl na mě starý režim, brrrrr Rv

4 7
možnosti
Foto

J18a32n78a 53M27a11j78o80v96á

19. 2. 2020 12:54

Demonstrovat je zcela přípustné a je dobře, že tomu tak je. Demonstranti už se pak musí rozhodnout, čemu chtějí věnovat svůj čas, energii a ostatně i penízky.

6 0
možnosti
KP

Částečně s Vámi souhlasím. Demonstrovat proti zdražování elektřiny, výši důchdů, cpaní peněz do neziskových organizací atp. je zcela legální demokratickou možností vyjádřit svůj názor. Demonstrovat proti osobám zvolených ve svobodné volbě je popření demokratických principů a parlamentní demokracie.

11 1
možnosti
MK

Demonstrování opravdu považujete za nepřípustné? Co tím vlastně chce říci? Může být povolené nebo zakázané, ale co je to nepřípustné?

Je-li to zakázané, nechť pořádkové síly konají. To však není tento případ. Je to tedy povolené a vy se s tím smiřte.

2 0
možnosti
RJ

Spíš bych řek že je otázkou za co je demonstrace.

Pokud je za zvýšení mezd a důchodů,ok jasně.Pokud je za něco takovýho a podobnýho tak ok jasně.

Jenže není to ani 4 roky co byly volby a ty proběhly demokraticky a demokraticky byla zvolena nejsilnější strana. Nazývat toto jako nedemokratické, jako porušení demokracie je nedemokratické samo o sobě.

Jo protestujte a demonstruijte proti Babišovi,klidně, ale netvrďte že je nedemokratický,nebo byl nedemokraticky zvolený. To je blbost.

10 1
možnosti
IB

I98v98o 24B57o10u16š74e

19. 2. 2020 12:28

Vite vy v te trikolore, ze demonstrace jsou soucasti a vysadou demokracie?

4 6
možnosti
Foto

Demonstrace ano, ultimativní požadavky na personální výměny bez voleb nikoliv.

22 1
možnosti
Foto

Studoval jste ve správné době a je to vidět! Rv

A jak byste si představoval správnou a státotvornou demonstraci? Jako prvomájový průvod za totáče? A voláním Ať žije KSČ?

KUŠ!

4 18
možnosti
RJ

Ok dám příklad.

Lidé zvolí člověka. Demokraticky. A proti samotné volbě by se demonstrovat nemělo. To totiž popírá demokratickou volbu.

Ovšem když ten člověk třeba zvýší odchod do důchodu,tak potom ta demonstrace je v podstatě "hele chlape zvolili jsme tě ale máš špatný názor tohle jsme nechtěli". A to je velký rozdíl mezi těmito typy demonstrací.

12 1
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik