Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas. Začal bych zezadu - jakou cenu jsme ochotni zaplatit? Na to se občany a voliče nikdo neptal a neptá. Premiér zatahuje naší zem přímo do konfliktu tím, že místo deklarované humanitární pomoci dodáváme zbraně. Nikde referendum, nikde nástin toho kolik to stálo a kolik ještě zaplatíme.

Sám pan Fiala bouřil v opozici na vládu, že chce podrobné studie následujících kroků (Covid) s podrobným vysvětlením - co nás v případě toho kterého kroku čeká.A nabízel své odborníky, kteří jsou ochotni okamžitě ve věci řízení republiky pomoci. Viděl kdo kdy od vlády jakoukoliv kalkulaci nebo rozbor co nás ta která záležitost stojí a jaké budou její reálné dopady.

Vzpomněl jste na vládu pana Paroubka. Jeho vládu , stejně jako současnou, volební výhra spíše zarazila a překvapila. A jak se dobře cítili a bouřili v opozici ocitli se ve vládním angažmá jako nahý v trní. Jen se to nesmí přiznat a tak se za Ukrajinu současná vláda bere o život, jen aby vykázala alespoň nějakou činnost.

A dostavila se i sladká odměna od té EU, které zjevně lezeme krkem i když se snažíme vzít to jiným tělním otvorem. Bude nám umožněno zúčastnit se obnovy Luhanské oblasti. Větší facku snad náš premiér od EU dostat nemohl.

1 2
možnosti
Foto

Uznávám, dávat 79,- za 100g buvolího másla je docela dost, ale sem tam si ho dopřeju.

2 0
možnosti

Vy od této vlády něco očekáváte? Vy od kterékoli vlády něco očekáváte? Tak to je ovšem velká chyba, příteli :-).

1 0
možnosti

Každý alespoň NĚCO očekává. Mnozí dokonce všechno. Infantilní dospělí voliči uvěřili pohádkám, že stačí odstranit jednoho zlosyna - černokněžníka nebo zlého krále a rázem se vše - jako v těch pohádkách na kterých mentálně zamrzli - vyjasní a po celé zemi zavládne klid, mír a bude svítit sluníčko. Takže ani vůbec nic a ani všechno. Ale alespoň NĚCO bychom snad očekávat mohli.

1 1
možnosti

P88e29t45r 13M93a49n32d98a

8. 8. 2022 18:35

Doktor, fňukal ?

3 4
možnosti

Neustále vznikají neuvěřitelné fantas magorie. Už zasahují i lékařské kruhy?

1) Rusko je pod sankcemi, tedy naše, státní firma si přímo nakoupí plyn. I kdyby se tak stalo. Kam si ten plyn dá? Do tašky a přiveze ... ?

2) Elektřinu vyrábíme za 0.25 a kupujeme za 16 Kč - Trikolora Kerlesová. Autor sedí u stejného internetu jako já. Odborníci marně tento nesmysl vyvracejí. Marné, už sedí i v čekárně u lékaře ..

3) Vláda nic nedělá, Burešova rétor klasika. "Tato vláda udělala pro energo bezpečnost ČR. Za 8 měsíců více, jako ta předcházející za 8 let. Říká Kalousek".

Proboha, autor blogu někam kandiduje ? ... :-)

8 2
možnosti
Foto

Již i Vy ztrácíte trpělivost, Miroslave?:-)

2 1
možnosti

doktore, máte to zapotřebí, takhle hloupě žvanit?

10 6
možnosti

Vy jste ten lékař, co napsal "Nepanikařme, přeci jen jde o virové onemocnění ve velké většině případů s mírným průběhem" [1] o covidu, který byl loni tou úplně nejčastější příčinou úmrtí ze všech, přičemž loni zemřelo nejvíc lidí od 2. světové války? [2] Tak to máte s blamážemi zkušenosti jako opravdu málokdo, gratuluji, pište dál.

[1] https://marekzeman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746864

[2] https://zpravy.aktualne.cz/domaci/covid-umrti/r~128d63eef7a011ec82b7ac1f6b220ee8/

2 3
možnosti

Ano, díky vládním tzv. opatřením bezem tzv. pandémie zemřelo více lidí. Ale ne na covid.

0 0
možnosti

J62a54n 33M62a33r60e67k

8. 8. 2022 15:44

Máslo stojí v průměru 74,90 Kč. To je za KG, bebo za čtvrt? To je nutné upřesnit. Za mých mladých let, kolem roku 1960, kdy slušný měsíční příjem bylo 1600 měsíčně, stála čtvrtka másla 11, 12, 13 Kčs. Bylo balené v zelenavém, namodralém a načervenalém papíře. (Máslo jednička, dvojka a výběrové). Čili dnes při dnešnách mzdách kolem 35 000 je to láce. Leč, brečet se musí...

7 6
možnosti
Foto

Inflace zejména je způsobena cenami zboží. Inflaci, kterou máme vůbec nejvyšší v Evropě, ceny energií velký vliv na inflaci nemělo. U ní sehrály roli ty peníze, které se tu do ekonomiky nalily. I to, za co se ty peníze za covidu utrácely. U nás vláda přímo posílala peníze na důchody, sociální dávky a vyšší platy státních zaměstnanců. Jinde se spíš kompenzovaly tržby firmám.

1 2
možnosti

Naopak, dle ekonomů největší podíl na nynější vysoké inflaci má cena energií, pohonných hmot, surovin a stavebních materiálů ;-)

4 0
možnosti
Foto

ČEZ prodává svoji produkci prostřednictvím svých dceřiných společností ČEZ Prodej a ČEZ ESCO koncovým zákazníkům, dále ostatním českým obchodníkům, jako je PRE či E.ON přímo bilaterálně nebo přes elektronické obchodní platformy, a teprve na třetím místě přes pražskou burzu PXE či lipskou burzu EEX, zde však pouze zajišťovací obchody

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik