Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PLATY lékařů jsou nadstandartní! Znáte nějakého chudého lékaře? A ze západem to srovnávat nejde. My nemáme v žádném oboru západní platy. Tak zdravotnictví by nemělo být vyjimkou.

0 2
možnosti

Jak jste na tohle přišel?

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Pochopil jsem současné rozhodnutí vlády jako reakci na současnou situaci s tím, že od příštího roku - KONEČNĚ - bude platba za státní pojištěnce valorizována dle pravidel, jako jsou navyšovány pense.

To je novinka, po které voláme.

Vzhledem k přebytku financí na straně pojišťoven by toto rozhodnutí nemělo být fatální.

5 0
možnosti

Pan doktor si nevšiml, že stát je na dluh.

4 0
možnosti
Foto

Systém veřejného zdravotního pojištění je v přebytku šest miliard korun. Na konci května bylo na účtech zdravotních pojišťoven více než 58 miliard korun. Za každého státního pojištěnce bude vláda platit 1 567 Kč měsíčně. Je to opravdu málo ???

4 0
možnosti

Dobrý den pane doktore. Naprosto chápu vaše rozhořčení. Na druhou stranu nelze ignorovat fakt jaký životní styl mají státní pojištěnci, kteří se neskládají pouze z dětí a důchodců.

Jestliže běžným životním stylem státního pojištěnce je pravidelný alkohol a cigarety, tak jako internista jistě tušíte jaké zdravotní náklady bude později předmětný státní pojištěnec vyžadovat. A to píšu pouze o jedné konkrétní skupině. Těžkými kuřáky, nebo alkoholiky jsou i důchodci, kteří budou argumentovat, že celý život přece pracovali, tak mají práva. Samozřejmě to neplatí paušálně pro celou skupinu důchodců a nezaměstnaných, kde je spousta nekuřáků, nebo abstitnentů max příležitostných kuřáků, alkoholiků.

Neměl by ale stát prostřednictvím zdravotních pojišťoven stanovit povinné platby v závislosti na životním stylu pojištěnce - tedy i státním pojištěncům? Proč má nějaký asketa hradit pravidelné zdravotní náklady alkoholikovi?

souhlasím s argumentem půjčka ČEZu 74 mld. Je to nestoudná a drzá věc, hlavně v situaci, kdy někteří minoritní akcionáři měli plnou hubu antikomunistických keců a najednou jim je dobrý stát jako majoritní vlastník.

0 0
možnosti

Jsem důchodce a nejsem kuřák a piju tak 2 malá piva za týden. Pokud je nějaký důchodce alkoholik a těžký kuřák, musí na to mít zdroje.

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik