Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doporučuji vám si tu směrnici v angličtině přečíst. Je to 2005/36/ES Nikde v ní není spojení "high school"

0 0
možnosti
FD

Po dlouhé době zde opět napíši své tvrzení, po kterém to opět schytám. Žijeme v kapitalismu. Neustále tvrdíme , že konkurence nás neustále zbavuje nekvalitního a předraženého/jak vzdáleno praxi/ zboží. Ale držme se jinde. Když padla totalita všechno zde bylo špatně. Školství to chytalo na všech stranách a úrovních. Ale, ale. Jak rychle po pádu totality nacházel náš zdravotní personál vystudovaných na špatných socialistických školách uplatnění. Dnes je ho v tamních nemocnicích síla. A nyní se vrátím k tomu kapitalismu. Nebylo by již na čase zaujmout takové stanovisko, že není demokracií to, že u nás vystudovaný lékař si klidně odejde na západ a je mu úplně jedno, že od narození do vystudování vyčerpal od zdejších lidí z daní 4 mil. Vždyť kapitalismus je postaven na tom, že se kvalita zboží porovnává s cenou. Nebylo by lepší, že by si pan doktor ty 4. mil. v bance vypůjčil a mohl by jít kam by chtěl. Ty peníze y se vrátili do zdravotnictví, zjistilo by se, že to není vůbec podfinancované, ale p. doktorovi by na západě museli platit víc, aby to mohl bance vrátit. Toto by teprve odráželo kvalitu školství a sociálních systému jednotlivých států. Ale tím bychom asi přiznali skutečnost, že školství a sociální systém u nás v 1989 byl lepší než na západě. Toto je u všech profesí a zaměstnání. Tímto způsobem totiž západ těžce financujem, On nemá zájem abychom ho dohnali, přišel by o lacinou pracovní sílu a těžce by se tomu dnes divil. A tak necháme naše politiky mluvit, kdy je doženeme, neustále to datum zpřesňují, ale v dohledné době to nebude. Však oni si bohaté státy tu demokracii a tu díru v neplacení zboží/a tím pracovní síla je a je to zboží drahé a s velkou přidanou hodnotou/ ohlídají.

0 0
možnosti
Foto

Pošlete to pane doktore na ministrstvo školství !!!!!!! .. je to jen ukzka kam nás ta slavná unie vede... , nebo my sami s její pomocí..... a nakonec ty sestry ještě odejdou zahraničí

0 0
možnosti
IB

I35v23o 86B60o40u45š69e

10. 2. 2020 20:36

Stacilo napsat Trikolora.

1 1
možnosti
JT

J61i15r11i 38T10i51c49h51y

10. 2. 2020 19:27

Aspon v jedne zemi "zapadu", o niz mam presne informace, registovana sestra musi mit vysokoskolske vzdelani. Pomocne sestry maji "high" school (dvanactilete stadium) po nemz nasleduje bud dvourocni specializace a nebo intensivni nastavbove kurzy.

0 0
možnosti

Rv A Ty jsi borec, kolego! :-)

1 0
možnosti
ZZ

to je výsledek naší "plnohodnotné součástí" toho nepřirozeného spolku, jak píše níže jeden z pomaleji myslících

0 1
možnosti
LD

Je jiná doba. Dnešní mladí jsou cilevedomejsi a sebevedomejsi než jejich rodice. Chtějí vyšší vzdělání a životní úroveň, tudíž s argumentem, že dříve stačila SŠ byste neuspěl. Mohou studovat, jelikož jsou otevřené hranice, je nadbytek škol, učí se jazyky, aby si vyzkoušeli zahraničí. Tak jdou za lepším. Chtějí a mohou, tot vše. Za to Brusel nemůže.

1 1
možnosti
MB

Pokud to chtějí ti mladí, tak je to v pořádku. Autor má na mysli fakt že studenti po čtyřletém studiu zakončeném maturitou ve své podstatě nemají nic a nemohou plnohodnotné zastávat funkci sester.

3 1
možnosti
LU

"V roce 2005 vstoupila v platnost Směrnice EU o uznávání profesních kvalifikací, která zásadně ovlivnila vzdělávání sester v ČR"8-o

Za to si môžeme sami, lebo nedokážeme preložiť ani text z angličtiny, a chceme byť za každú cenu europskejší ako EU.

"V krajinách EU je systém vzdelávania nastavený tak, že po 10 rokoch štúdia študent získava všeobecné vzdelanie.

Následne nastupuje na high school( v preklade stredná škola) , čo bolo nesprávne vyhodnotené ako vysoká škola. Z tohto dôvodu začali mnohí študenti uprednostňovať školy, ktoré im umožňovali získať vysokoškolské vzdelanie s titulom Bc. alebo Mgr.

Stredné zdravotné školy strácali na atraktivite a išli do útlmu aj napriek tomu, že vychovávali vysoko kvalifikované zdravotné sestry, vďaka ktorým je aj dnes zabezpečovaná vynikajúca zdravotná starostlivosť o pacienta.

Na denné vysokoškolské štúdium sa môžu v súčasnosti prihlásiť všetci absolventi, ktorí získali maturitné vysvedčenie, čiže aj absolventi elektrotechnickej či poľnohospodárskej školy. Po 3 rokoch denného štúdia na vysokej škole ošetrovateľstva získavajú titul Bc. Podľa niektorých predstaviteliek Komory to sú tie pravé a erudované zdravotné sestry, lebo majú vysokú školu.":-)

https://hnutie-smerodina.sk/aktuality/preco-sme-podporili-zmenu-zakona-o-zdravotnickych-pracovnikoch/

2 0
možnosti
Foto

Kolik sester odešlo na "Západ" za lepším? A kolik sester sem, také za lepším, zase přišlo z "Východu" ? Není i tato migrace důvodem nedostatku zdravotních sester?

0 1
možnosti
DS

Není. Základem je nesmyslný systém vzdělávání který vede až k získávání PhD ze "sesterství" na stále vlivnějších Zdravotně-sociálních fakultách. Zdravotní sestra Ilona Mauritzová se například stala rektorkou Západočeské univerzity. Ještě, že plzeňská medicína do svazku ZČU nevstoupila, to by tamní profesoři medicíny sotva snesli.

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik