Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

26. 9. 2012 18:51
Vyborny napad

Za soucasneho stavu to bude mit zhruba stejny efekt jako kdyz netesnost v klimatizaci poresite castym doplnovanim chladiva. System je dezorganizovany a prolezly korupci, nalit do neho dalsi prachy je kromobycejne blby napad jen se posili a upevni parazitni struktury, neco jako pomoc africkym statum...

0 0
možnosti

aristokrat:ducha

26. 9. 2012 16:49
ano

ovšem pouze pro horních 10%

ale to vám nevadí hlavně že to bude sypat:-P

0 0
možnosti

pydloun23

25. 9. 2012 21:26
Souhlas

R^ Konečně kvalitní blog na tohle téma. Jen by jste měl některým nechápavcům vysvětlit rozdíl mezi základním pojištěním (u nás ze zákona povinné) a komerčním připojištěním nadstandartních výkonů. Aby se sem netahalo zdravotnictví USA, kde prostě základní zdravotní pojištění není povinné (nebo nebylo, nevím jak to tam je teď) a podle toho to tak vypadá. To by v Evropě vůbec nefungovalo.

0 0
možnosti

Zani

25. 9. 2012 19:07
Stačí se podívat do USA

Tam je pojištění komerční. Lékařská péče je tam s odstupem nejdražší na světě, ovšem jeho "účinnost", mohu-li si půjčit strojírenský termín, je někde na 46tém místě. Komerčně by se mohlo připojistit všechno možné, co s lékařskou péčí souvisí, ale né samotná lékařská péče. Naposledy se to ukazuje v německu, tady má část obyvatel soukrommé zdravotní pojištění už řadu let. Teď se ukazuje, že je drahý jako svině a jedinou výhodou je, že nečekáte tak dlouho v ordinaci. Samotná péče je horší, než pro běžného němce, který je pojištěn u AOK (místní VZP). Je to proto, že ti co si léta platili soukrommé pojistky, prostě zestárli. No a prachy jsou fuč!

0 0
možnosti

Juraj 1

25. 9. 2012 21:43
Re: Stačí se podívat do USA

ano. Stačí se podívat do USA a pochopit, co se to tam děje. Se systémy v Eu to nemá prakticky nic společného, na podrobnější vysvětlení není prostor ani chuť.:-(

0 0
možnosti

strycek-Joe Ltd.

25. 9. 2012 16:00
Jistě, k udržení kvalitní péče o pana Zemana

a pár vyvolených lze jistě uvažovat o připojištění. Pokud se týká ostatních, ty pana Zemana nezajímají ;-ORv

1 0
možnosti

roman37i

25. 9. 2012 14:05
Ještě je čtvrtá cesta.

Šetřit. Ta se ale nelíbí doktorům a dalšímu personálu v nemocnicích. Raději pořádně oškubat občany. I kdyby se do zdravotnictví vybralo 10x víc než dneska, tak se vždycky najde někdo, kdo to dokáže spolehlivě odklonit.

0 0
možnosti

petrph

25. 9. 2012 14:50
Re: Ještě je čtvrtá cesta.

No to je samozřejmě druhý problém.Že totiž než se začaly vymýšlet nadstandardy, tak se měly vymyslet "standardy". Pacient má tu a tu diagnózu-tudíž má být tak a tak léčen, čemu odpovídají takové a takové náklady. Nebylo by kde a jak oškubávat...

0 0
možnosti

petrph

25. 9. 2012 14:03
tady jsou 2 rizika

Jednako-při větším počtu nadstandardních výkonů, se už právě těm bohatším ani nevyplatí si platit to zákonné pojištění. A spolehnou se jen na soukromé platby za svoje výkony - třeba u soukromých lékařů nepokrytých zákonným pojištěním.

Výhodnost komerčních připojištění je záludná, aby je bylo možná je poskytovat za nějaké slušné ceny to chce nejenom sdostatek těch nadstandard. výkonů-ty lze totiž i odmítnout,ale i sdostatek lidí co budou ochotni si to pojištění dlouhodobě platit.

Ovšem druhé riziko je v tom, že když se to rozšíří , tak se většině lékařských zařízení asi nevyplatí aby mohly nabízet i poskytovat standardní i nadstandardní péči-a tu i poskytovat jen (ale ihned) když si to pacient objedná a zaplatí. Například zaměstnávat špičkového lékaře,nakupovat drahé přístroje, mít už ve skladu nakoupené dražší nadstandardní pomůcky a zdravotní materiál, právě když si pacient vzpomene. Síť zdravotních zařízení se rozpadne na ty "pro chudé a na pokladnu" a na ty soukromé a keš..

0 0
možnosti

kelner

25. 9. 2012 13:48
Peníze

Pane doktore hrabete do vlastní kapsy. Lepší by bylo držet ústa a krok a nechat to na nelékařích.

0 0
možnosti

radim36

25. 9. 2012 13:35
Lepší připojištění než dnešní praxe.

Kdy lékař zatajuje vybraným pacientům, typicky těm starším, moderní a zároveń drahou léčbu, aby mu z peněz od zdravotních pojišťoven zbylo na léčení těch mladších a informovanějších.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik