Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

28. 3. 2012 16:06
to je přece blbost

Řekněme že by větší počet lidí uposlechli Vaší  výzvy, a požadovali vždy vyšetření či operace jen a výhradně v  těch našich nejkvalitnějších nemocnicích, jak píšete, se super specializovanou péčí,kde pracují a operují naše nejlepší lékařské kapacity..I třeba pro banální zákroky, které by jim mohl udělat průměrný doktor v místní nemocnici.Jedna věc  je jak by se to zdůvodnilo, ale dejme tomu asertivita je asertivita, a třeba úplatky jsou úplatky a konexe jsou konexe

ALe otázka zní, mají ty nemocnice ve velkých centrech potřebné kapacity? Řekněme jak v

počtech lůžek,počtech lékařů počtech operací které mohou souběžně provádět,počtech

vyšetření které lze - na specializovaných přístrojích provádět dejme

tomu za den, týden, měsíc?? Když se jim tam nažene větší počet lidí z okolí, budou moct, jak jim, tak i svým místním  pacientům stále poskytovat kvalitní péči na úrovni a v potřebný čas? Nebudou se náhodu velice rychle prodlužovat čekací lhůty na ta specializovaná ošetření, operace..?

0 0
možnosti
MK

AsistentprofParkinsona

28. 3. 2012 15:40
Kluku ředitelská

Ty že máš ekonomické vzdělání, tak o tom  raději pomlč. ;-O

Tolik nesmyslů v tak krátkém článku je zase na druhou stranu umění;-D

0 0
možnosti
JK

J.K.S

28. 3. 2012 15:13
Pacient s nízkým příjmem

Je-li z Prahy, stojí ho cesta za tou centralizovanou péčí 32 Kč tam a 32 Kč zpět. Je-li z Horní Dolní, třeba z Valašska, tak může taky jet do Prahy, ale cesta za centralizovanou péčí hod stojí cca 500 Kč tam a 500 Kč zpět. Nemůže si vzít zpáteční jízdenku, neví, jestli se bude vracet do dvou dnů. Opravdu má venkovan stejný přístup k péči jako Pražan? (Nemluvím ze své zkušenosti, bydlím ve velkém městě a cesta do fakultní nemocnice mě stojí 15 Kč. Kromě toho ji nepotřebuji, protože jsem zatím ještě zdravá.)

0 0
možnosti
LV

baloun

28. 3. 2012 15:40
Re: Pacient s nízkým příjmem

Za specializovanou péčí se nedojíždí denně. Pokud budeme přikládat větší váhu dojezdové vzdálenosti než kvalitě péče, budeme mít sice nemocnici v každém městečku, ale budeme umírat na banální choroby, protože na složitější léčbu nebude.

A fňukání o rozkrádání si nechte, už je to trapné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik