Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pěnice

2. 11. 2011 16:23
Ten nápad není dobrý ani trošku.

Všichni jsme si platili , protože jsme pracovali po celý život. Je tady jedna skupina, která nedává do společné kasy ani korunu a vyřve si vždy a všude všechno zadarmo.  Já nechci být solidární s něma, když si my ostatní musíme všechno platit a pak poslouchat, že teď za nás připlácí stát. Jsem totiž také důchodce.

0 0
možnosti

Žadatel

2. 11. 2011 15:55
Nejasnost

k větě: Nebo si mohly dostatečně svobodně mezi poskytovateli zdravotní péče vybírat.--- To jako, že by si pojišťovny svobodně vybíraly podle výše úplatku, které nemocnici budou zdravotní péči proplácet? 8-o8-o8-o?

0 0
možnosti

petrph

2. 11. 2011 15:48
má to jeden háček

Totiž, že podstatnou část pojištěnců  tvoří ekonomický nečinní pojištěnci(důchodci, děti, nezaměstnaní), za které platí minimální pojištění stát (a přitom čerpají až 70%péče). Takže by se tedy mělo říct i jak by to vypadalo i u těchto pojištěnců.  a) Platil by za ně plně i nadále stát, tedy by i každoročně zvyšoval platby v té druhé složce dle požadavku pojištoven. Zlatý voči

b) Stát by platiti jen tu fixní složku, tu druhou by si platili ze svého.Asi nereálné

c)Tu druhou složku by platili jen ekonomicky aktivní ze svých příjmů.Ale protože by měla pokrýt ztráty všech (i těch neaktivních), asi by byla nepřiměřeně vysoká

A přidejme ještě jeden plýtvací argument-řekněme že současné příplatky typu 30Kč,nemocnice,léky do 50Kč, navrhované nadstandardy.jsou alespoň částečně motivační, občan si  může pro sebe (aspoň částečně) osobně rozhodnout či chovat tak aby je platit nemusel (i třeba tím že žije zdravě).V okamžiku kdy je nahradí zvýšený paušál, který osobně ovlivnit nemůže, tak..?

0 0
možnosti

lspeedy

2. 11. 2011 15:47
naivita či neznalost?

"Nebo si mohly dostatečně svobodně mezi poskytovateli zdravotní péče

vybírat. Pak neefektivní nebo nekvalitní zdravotnická zařízení přestanou

existovat a přestanou ujídat ze společného koláče zdravotního

pojištění."

Všichni, kdo posledních dvacet let žijí v této republice, vědí, že by to skončilo přesně naopak - kvalitní a efektivní zdravotnická zařízení přestanou fungovat a zůstanou jen ty nekvalitní, ale papírově nejlevnější...proč by se měla operace srdce dělat za milion ve fakultce, když ji za tři čtvrtě zkusí odfláknout nějakej doktor v okresní nemocnici...přece nemůžeme pojišťovnám přikazovat, kde zdravotní péči nakoupí, že?

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

2. 11. 2011 14:51
Konkurence mezi správci zdravotní daně, Zemane ?

Vy si snad děláte legraci - raději přiznejte, o co Vám skutečně jde, co máte za lubem Rv

0 0
možnosti

falm

2. 11. 2011 15:14
Re: Konkurence mezi správci zdravotní daně, Zemane ?

Dobrosrdecnost Hippokratovy prisahy to asi nebude :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik