Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr-007

10. 8. 2011 21:47
Neumíte počítat, stát na kuřácích těžce vydělává.

Ono nejde jen o spotřební daň a DPH, víme? Kuřáci třeba umírají daleko dřív a to znamená třeba značnou úsporu na vyplácených důchodech. A zdravotnictví? Kdo stojí zdravotnictví nejvíc peněz? No přece staří a přestárlí lidé. Kuřák, ale umírá obvykle těsně po ukončení produktivního věku, takže se ani do fáze, kdy nekuřák v velmi pokročilém věku stojí zdravotní pojišťovny zdaleka nejvíc peněz., vlastně nedožije.

0 0
možnosti

Stary Fafa

10. 8. 2011 21:59
Re: Neumíte počítat, stát na kuřácích těžce vydělává.

Petre, viz dole. Nejvyssi naklady jsou na pacienty v poslednich mesicich zivota je pomerne mene dulezite, jestli ty posledni mesice prozivaji ve veku 50 nebo 79 let.

0 0
možnosti

Petr-007

10. 8. 2011 22:50
Re: Neumíte počítat, stát na kuřácích těžce vydělává.

Já právě četl něco jiného, ale přít se moc nemůžu, protože zdroj teď nemám po ruce.

Nicméně, protože náklady teď prokázat nemůžu, tak budu argumentovat příjmy. Za lidi v důchodovém věku platí stát minimální pojistné. Předpokládám, že to je prodělečné (nekalkuluji s vyšší nemocností starých lidí), protože jinak by muselo být zdravotnictví v těžkém plusu. Průměrný kuřák v době kdy je zaměstnaný naopak odvádí do zdravotního poj. víc než kolik spotřebuje, jinak by to zase bylo těžce prodělečné, protože neproduktivních lidí (dětí, důchodců) je opravdu hodně.Ten průměrný kuřák, si ale moc z toho období, kdy za něj stát platí tu minimální (pro zdrav.poj. prodělečnou) částku neužije (pokud tedy jsou pravdivé výzkumy o škodlivosti kouření). Je to samozřejmě jen dedukce, myslím že logická, ale dedukce. Bylo by zajímavé, kdyby to někdo mohl spočítat přesně.

0 0
možnosti

Stary Fafa

10. 8. 2011 23:41
Re: Neumíte počítat, stát na kuřácích těžce vydělává.

U lidi v duchodu nemusi byt prodelecne ani minimalni pojisteni, ale to jsou uz odhady. Zajimavejsi by bylo zjistit, jestli kuraci maji tendenci onemocnet a zemrit velmi rychle (akutni infarkt s umrtim pred dojezdem do nemocnice je velmi levna nemoc) nebo naopak se leci dlouhe roky (rehabilitace po mozkove mrtvici nebo emfysem plic).

0 0
možnosti

SID09

11. 8. 2011 6:46
Re: Neumíte počítat, stát na kuřácích těžce vydělává.

Přece každý výdaj ať už ze zdravotní pojišťovny, nebo  odvod pojistného u penzisty, či výplata penze  je nákladem. ( nepleťme si přehazování z jedné kapsy státu do druhé ) 

Naopak jediný skutečný příjem je odvod pojištěnce do zdravotní pojišťovny. !!!!

Ideální pojištěnec je ten, který nematodí, má dost vysoký plat - a pak těsně před nárokem na penzi si pořídí ze dne na den dřevěný futrál !!

0 0
možnosti

tojsouveci

11. 8. 2011 7:46
Re: Neumíte počítat, stát na kuřácích těžce vydělává.

To možná ano, ale rozdíl ve vyplacených důchodech tam rozhodně je, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik